Art Direction opdracht 4

Concept – Draagbare supermarkt

Het idee is om een draagbare supermarkt te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat een persoon door middel van een karretje of een soort van werktuig om zich heen producten kan verkopen op willekeurige plaatsen van die desbetreffende supermarkt. Veel mensen hebben vaak spontaan behoefte in iets te eten of te drinken. Of die ene keer dat je staat te wachten op de bus of trein en je denkt ‘verdorie, ik zou nog even langs de supermarkt gaan vandaag’ De draagbare supermarkt bied dan een handige uitkomst. Handig voor die snelle hap of spontane dorst en erg handig voor mensen die vergeten zijn boodschappen te doen. Bovendien ontstaan er vaak impulsaankopen bij mensen. Vandaar ook dat kassa’s in supermarkten altijd een speciaal schap hebben met snoep/dropjes/kauwgum etc. Mensen denken vaak zat bij de kassa als ze naar de producten kijken ‘hier heb ik eigenlijk ook wel trek in’. Dit gebeurt ook bij de draagbare supermarkt. De draagbare supermarkt kan bovendien erg handig zijn op bepaalde locaties. Denk hierbij aan treinen, stations, festivals etc.

De draagbare supermarkt verkoopt diverse producten. Wel is het zo dat van ieder product er in de meeste gevallen maar 1 is. Denk dus niet dat je kunt kiezen uit 10 verschillende merken melk. Dit zou teveel van het goede worden als dit voor elk product gerealiseerd zou moeten worden en dan kan het concept niet meer draagbaar genoemd worden.

De draagbare supermarkt verkoopt verscheidene producten. Denk hierbij aan veel gekochte producten zoals brood, melk, beleg, groente, fruit, frisdrank, snoep etc. De draagbare supermarkt zal ook een klein scala hebben aan diepvriesproducten. Hiervoor is een speciaal koel –en vries vak ingebouwd. Hier kun je producten kopen zoals vlees en ijsjes.  Er kan op 2 manieren worden betaald, namelijk met fysiek geld en via de pinpas. De draagbare supermarkt zal altijd een afgesloten beveiligd gedeelte hebben waar al het geld veilig kan worden opgeborgen. Dit kun je voorstellen als een soort kluis.

De draagbare supermarkt omvat 2 versies. De versie die minder producten heeft en draagbaar is door 1 persoon en de versie die een groter scala aan producten heeft maar door middel van een kar moet worden vervoerd door minimaal 2 personen.

Op grote locaties (denk bijvoorbeeld aan stations bij grotere steden) wordt een voorraad ruimte gebouwd waar de producten gehaald en aangevuld kunnen worden. Zo garandeer je de versheid ook van het product en kom je niet in de problemen dat op een gegeven moment de voorraad opraakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: